0416 - 79 52 64

VOR stopover-havens & hoofdkantoor

VOR aucklandAl zeven stopover-havens Volvo Ocean Race 2017-2018 bekend

Het mag nog even duren voordat de eerstvolgende editie van de Volvo Ocean Race van start gaat, maar de
organisatie is alweer druk bezig met de voorbereidingen. Zo werd er recentelijk bekend gemaakt dat zeilmekka Newport aan de oostkust van de VS wederom een stopover-haven zal zijn in de 13de editie van de race. Samen met de al eerder bekend gemaakt stopover-havens Alicante (Spanje), Kaapstad (Zuid-Afrika), Auckland (Nieuw-Zeeland), Cardiff (VK), Lissabon (Portugal) en Gotenburg (Zweden) staat de totale teller nu al op zeven. Of een Nederlandse haven, zoals Den Haag waar in de editie van 2014-2015 een pitstop werd gemaakt, weer een plek op de stopover-lijst kan bemachtigen, is nog niet bekend. Wel heeft Den Haag aangekondigd een gooi te doen naar het binnenhalen van het hoofdkantoor van de Volvo Ocean Race, die vanaf de 14de editie op een nieuwe locatie gevestigd zal worden. De editie van 2017-2018 zal nog vanuit Alicante worden georganiseerd.

Hoofdkantoor VOR

VOR-hoofdkantoorOok de komende editie van de Volvo Ocean Race (VOR) zal vanuit Alicante worden georganiseerd. Daar zetelt nu nog het hoofdkantoor. De organisatie kijkt uit naar een nieuwe plek.

“In 2016 wordt beslist waar we heen gaan. Eind 2018 loopt het contract in Alicante af”, aldus Tom Touber, Chief Operating Service binnen de VOR-organisatie. “Na afloop van de volgende race staan we op straat. Alhoewel, in Spanje wil men ons, ondanks de linkse regering, graag houden. Ook Lissabon wil de VOR-organisatie graag binnenhalen. Uit onderzoek blijkt dat Londen locatie nummer één is als het gaat om het beste sport- en marketingklimaat. Rotterdam staat vierde. Zeiltechnisch is Alicante een goede plek, maar Lissabon is aanzienlijk beter. Den Haag is weer zeer aantrekkelijk vanwege de haven met veel diepgang, zonder commerciële verkeer. De visie van Den Haag is ook gericht op de watersport. De voorzieningen (hotels etc.) zijn op hoog niveau en ideaal om vips onder te brengen, ook vanwege de luchtverbindingen. En de meeste sponsors komen uit Europa. In Nederland zit je veel centraler dan in Alicante. Lissabon is door het klimaat superaantrekkelijk, maar heeft geen business-achterland.”

bron: nautique.nl / Zeilen.nl

Voordelen

archief berichten