0416 - 79 52 64

vakantiebestemming met een rubberboot

RubberbootGidsActieve watersporters die óók camperen: opgelet! Eindelijk is er ook een boek voor jullie. Eentje, waarvan je zin krijgt om te vertrekken naar bestemmingen als Elba, Corsica, Venetië, het Gardameer en de Cinque Terre. Of Sneek, Maastricht, Berlijn en Moezel. Een boek met adressen van havens met campings, en met tips voor inkopen en het aandoen van idyllische plekjes, die vér afgelegen zijn van de toeristische bestemmingen.

Schrijver is organisatieadviseur Hans Ruijters (60), die enkele jaren geleden een 3,20 meter lange rubberboot met krachtige buitenboordmotor kocht. De boot moest compact zijn, en gemakkelijk om mee te nemen in het bagageruim van de auto, met aangekoppeldde kleine Puck Eriba Touring caravan.

Ruijters beschrijft in één ademtocht, hoe hij tot de aanschaf komt; hoe hij zijn twijfels en die van zijn levensgezellin Gabriële Gellings (52) overwint en wegneemt; hoe eerste aarzelende pogingen op het water slagen; en hoe de reisbestemmingen steeds vermeteler en avontuurlijker worden.

Het boek draagt de titel: “Fantastische en Mogelijke Europese Vakantiebestemmingen met de Rubberboot“. Ruijters laat vooral zien, dat plezier op het water voorop staat, en dat je daarbij onvergetelijke indrukken met behulp een eenvoudige middelen kunt opdoen. De adviezen over havens, campings en het varen worden aangevuld met waardevolle informatie over het onderhoud van de boot en het halen van het vaarbewijs. Beginnelingen en gevorderden leren bovendien, dat het geen vermogen hoeft te kosten om wekenlang aan en op het water te vertoeven.

Een heerlijke lectuur, die geschikt is om alle twijfels weg te nemen bij het overwegen, of de aanschaf van een rubberboot een goed idee is. Dat is het! Niet alléén voor wie de reisbestemmingen in het kielzog van dit mooie boek wil herbeleven.

Meer informatie: www.schlauchbootreisen.de. Prijs van dit in eigen beheer uitgegeven boek (Nederlands en Duits): € 9,95 plus 3,25 verzendkosten.

Te bestellen bij HANS RUIJTERS, Bourgogneplein 87d, 6221 CZ Maastricht, tel. 0031651626080.; via de website; of stuur een email naar funtodo@hotmail.com.

Voordelen

archief berichten