0416 - 79 52 64

Topzeilers komen naar Nederland

Qualifying_SMCS_AWMRTVan 24 tot en met 28 september wordt de eerste editie van de Dutch Match Cup, onderdeel van de prestigieuze Alpari World Match Racing Tour, gevaren . Twaalf top zeilteams, waaronder acht Tour card houders, strijden bij de Bataviahaven van Lelystad om de punten voor het ISAF Wereldkampioenschap matchracen.

De Line Up voor de Dutch Match Cup is indrukwekkend. De absolute top van het mondiale matchracen verschijnt in Lelystad aan de start. Aan de start verschijnen regerend wereldkampioen Taylor Canfield (ISV) en viervoudig wereldkampioen Ian Williams (GBR). In totaal strijden twaalf topteams vijf dagen lang om de punten die meetellen in de strijd om het wereldkampioenschap. Er wordt gevaren op een korte baan langs de Saerdam. De startlijn ligt voor het havenhoofd zodat het publiek het spektakel waarvoor het match racen altijd garant staat, van zeer dichtbij kan volgen. Op dit moment wordt door het Batavia Sailing Center gesproken met diverse Nederlandse topzeilers over de Nederlandse deelname aan de Dutch Match Cup. De verwachting is dat binnenkort het Nederlandse team bekendgemaakt wordt gemaakt.

De overige wedstrijden uit de Tour van dit jaar worden gevaren in Duitsland (Langenargen), Zweden (Marstrand), Polen (Sopot), Verenigde Staten (Chicago), Bermuda (Hamilton) en Maleisië (Kuala Terengganu). Een van de deelnemende teams aan de Tour van dit jaar is Luna Rossa, gesponsord door Prada, met schipper Francesco Bruni dat de Alpari World Match Racing Tour dit jaar gebruikt als onderdeel van de voorbereidingen op deelname aan de 35-ste America Cup.

De Dutch Match Cup wil de komende jaren uitgroeien tot niet alleen een internationale top zeilwedstrijd waar de beste zeilers ter wereld aan de start verschijnen, maar zeker ook tot een groot publieksevenement waar de watersport centraal staat.

www.dutchmatchcup.com

Bron: nautique.nl

Voordelen

archief berichten