0416 - 79 52 64

Team Heiner Pups met nieuw team

Team-Heiner-PupsTeam Heiner heeft een geheel nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de Team Heiner Pups. Het nieuwe team gaat hetzelfde opleidingstraject in, dat het bestaande team (lichting 2014/’15) ook aan het doorlopen is. Vanaf heden bestaan de Team Heiner Pups dus uit twee teams. De zeilers die zijn geselecteerd, zijn (in alfabetische volgorde) Julia Aartsen, Joost van Gemert, Wes van Herpen, Rosalin Kuiper, Arianne van de Loosdrecht, Rosalie Paardekooper, Laura Parre, Catja Roggema, Thijs van Tol en Rutger Vos. Deze groep gaat verder als de Team Heiner Pups ’16; het bestaande team heet voortaan Team Heiner Pups ’14.

Wie komen in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Pups moeten de zeilers tussen de 18 en 23 jaar zijn, moeten ze al kunnen zeilen en de ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Vervolgens vond in Lelystad een selectieweekend plaats. Leervermogen, team-mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet waren doorslaggevend om een plek te bemachtigen bij de Team Heiner Pups, naast natuurlijk een gezonde portie ambitie.

Opleiding

De kielboot-opleiding die de Team Heiner Pups doorlopen duurt afhankelijk van hun niveau minimaal drie en maximaal vijf jaar en omvat alle aspecten van het kielbootzeilen, zoals bijvoorbeeld boothandling, zeiltheorie, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen en veiligheid. Het is een intensief traject; gemiddeld zijn de zeilers hier drie weekenden per maand mee bezig. Team Heiner verzorgt de opleiding. Tijdens trainingen vaart er een Team Heiner-trainer mee, maar de wedstrijden varen de Team Heiner Pups zo veel mogelijk zelfstandig. Er wordt op meerdere boten gevaren: in het eerste jaar wordt begonnen op een J109, en later in het traject wordt ook gevaren op de Max Fun 35, een Dehler 44 en de Volvo 60. Roy Heiner: ‘Samen met de sponsoren willen wij een top jeugdopleiding in grote boten creëren, waar de kampioenen van morgen uit voort komen. Ik vind het bijzonder eervol om onze kennis op deze manier aan de jeugd beschikbaar te stellen.’

bron: nautique.nl

Voordelen

archief berichten