0416 - 79 52 64

Porsche Kineo speedboot gerestaureerd

porsche1990 begint Porsche met de ontwikkeling van een speedboot. Drie jaar later wordt de Porsche Kineo 27’ Powerboat officieel gelanceerd. De verwachtingen zijn  hoog gespannen als de Porsche Kineo in 1993 ten toon word gesteld op Boot Düsseldorf. Helaas komt geen enkele order. De productiekosten zijn dermate hoog dat  de verkoopprijs ver boven ieders budget en interesse ligt.  Nog even neemt een Nederlandse importeur het voortouw om het project voort te zetten maar ook dat mislukt en niet veel later trekt Porsche Design de stekker uit het gehele project.

In 2012 loopt de Nederlander  Wilfred Rottier een orginele Porsche Kineo met twee Mercruiser motoren in een loods in Drachten. Hij besluit de Kineo te kopen. Hij wil de Kineo volledig restaureren en in originele staat terugbrengen. Er mogen uitsluitend originele onderdelen gebruikt worden. Het bedrijf Ship Install gaan op zoek naar de originele onderdelen en maken een inschatting hoe lang de restauratie moet gaan duren. Na maanden van zoekwerk komt men tot de conclusie dat alle benodigde onderdelen nog te krijgen zijn. Het project gaat van start.
Begin juni 2014 is de restauratie voltooid. Wel met een behoorlijke vertraging, want initieel zou de restauratie 6 maanden duren. Het werd echter 20 maanden. De motoren worden tijdens de proefvaart afgesteld en er wordt een topsnelheid van maar liefst 118 km per uur.

porsche 2

bron: www.myporschekineo.com en Nautique

Voordelen

archief berichten