0416 - 79 52 64

Lezing over branding kajakken

brandingkajakken.2De Utrechtse Kano Club krijgt een nieuwe tak erbij, brandingvaren. Een soort surfen, maar dan in een kajak. De beste manier om deze nieuwe tak te presenteren op de vereniging, vonden ze door het geven van een lezing over deze discipline. Komende vrijdag nodigen ze iedereen uit om te komen luisteren naar de lezing, met de inleiding verzorgt door Rein Hagenaars van het boek ‘Brandingkajakken in de Lage Landen’.

Op dit moment zijn er al verschillende disciplines actief op de Utrechtse Kano Club (UKC): slalom, wildwater, polo en toervaren. Deze winter komt daar dus een nieuwe tak bij, het branding kajakken. Snelheid, balans en adrenaline zijn de kernwoorden binnen deze tak. Aangezien surfen in de kajak nog vrij nieuw is, past een lezing over deze sport goed als introductie van deze nieuwe tak binnen de vereniging.

Het wordt een interactieve lezing waarin Hagenaars de inleiding verzorgt. Iedereen die geinteresseerd is in deze sport is welkom op vrijdag 27 november vanaf 19.45 uur in het clubgebouw van de UKC aan de Maarsseveense Plassen.

De UKC is opgericht in 1985 en is sinds 2011 gevestigd in een clubhuis pal aan de Maarsseveense Plassen. Binnen de kanoslalom discipline behoort de club tot de nationale top. De club organiseert jaarlijks tientallen toertochten, zowel door de aangrenzende natuurgebieden als door andere natte gebieden verspreid door het land. Voor meer informatie kijk je op de website.

Voordelen

archief berichten