0416 - 79 52 64

Gebruik de Rij Veilig app

app1Het kan iedereen gebeuren… : je rijdt in de auto en er komt een bericht binnen op je mobiel. Dan  kan je soms de verleiding niet weerstaan om ze te checken. We weten allemaal dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden, en toch checkt iedereen zijn mobiel wel eens tijdens het rijden.

Daarom introduceert a.s.r. de Rij Veilig app. De app beperkt de afleiding van je smartphone en helpt je om je aandacht bij de weg te houden. Zo verbeteren we samen de verkeersveiligheid en beperken we het aantal ongevallen.

Hoe het werkt

De app schakelt zichzelf in zodra je sneller gaat dan 15 kilometer per uur.

Vanaf dat moment worden afleidende Social Media zoals WhatsApp, sms en internet, en handheld bellen, geblokkeerd op je smartphone. Je kunt nog wel handsfree bellen en ook navigatie blijft beschikbaar. Sta je weer stil, dan wordt na een minuut de blokkering opgeheven en komen alle berichten en meldingen weer binnen. Zit je niet zelf achter het stuur, of reis je met het openbaar vervoer? Zet dan de Rij Veilig app in de passagiersmodus om de blokkering op te heffen.

app4Smartphones en verkeer, niet de beste combinatie

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tegenwoordig heeft de helft van alle Nederlanders een smartphone. En we gebruiken ‘m volop. Ook achter het stuur. Veel bestuurders kunnen tijdens het rijden de Social Media, apps en mobiel internet op hun smartphone moeilijk weerstaan.  Ze realiseren zich onvoldoende dat je dan geen aandacht hebt voor de weg. Er ontstaan gevaarlijke, en soms zelfs dodelijke situaties.

Gebruik je je smartphone tijdens het rijden, dan:

Reageer je een stuk trager als je plotseling moet remmen;
Zie je niet wat er om je heen gebeurt. Je hebt een grotere kans op een valpartij of een botsing.
Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Dr. M.P. Hagenzieker & A. Stelling, 2013) blijkt dat:

app3Afleiding in het verkeer 5 tot 25% van alle verkeersongevallen veroorzaakt;

Het uitvoeren van een niet autorijden-gerelateerde taak een rol speelt in 23% van auto-ongevallen. Vaak is dit het bedienen van een telefoon;
3% van de dodelijke ongevallen het gevolg is van sms-en achter het stuur.
De a.s.r. Rij Veilig app zorgt ervoor dat bestuurders niet meer kunnen worden afgeleid door hun smartphone en dat zij met hun volle aandacht bij het verkeer zijn.

Gewoon een nuttige app, we doen niets met de gegevens

De app staat los van verzekeringen die de klant mogelijk bij a.s.r. heeft afgesloten. De app slaat geen gegevens op en a.s.r. kan en wil de app ook nergens anders voor gebruiken. We willen alleen bijdragen aan de verkeersveiligheid. Dus:

  • Er wordt geen data opgeslagen
  • Je wordt niet gevolgt
  • De app wordt  op geen enkele wijze aan je verzekeringspremie of dekking gekoppeld.

We hebben geen ander doel dan de verkeersveiligheid te verbeteren

app2Download de gratis Rij Veilig app in de Play Store

Help jij mee om de Nederlandse wegen veiliger te maken?

De a.s.r. Rij Veilig app is gratis verkrijgbaar in de Play Store voor iedereen met een Android toestel.

 

Download nu de gratis app in de Play Store

Voordelen

archief berichten