0416 - 79 52 64

Fast Dochter Craft

Fast Dochter CraftNederlandse Special Marine Group ontwierp een kleine reeks van Fast Dochter Craft (FDC). De functie van een FDC is om weg te komen van de moeder schip of offshore-installaties werken voor langere tijd. De primaire functie is het zoeken naar en redden personen verloren op zee.

Effectief zoeken en herstel vereisen een Fast Dochter Craft met een uitstekende betrouwbaarheid, wendbaarheid en de zee houden van mogelijkheden. Om garantie dat dit onze ontwerper, Pieter Meuzelaar, nam de bewezen romp van onze Fast Rescue Craft  © 903 (KNRM),maar vergroot balk en hervormd de boeg gebied om meer boeghoogte verkrijgen.

De FDC’s zijn gebouwd door Habbeké Shipyard van zeewaterbestendig aluminium (5083- H111), de romp is een volledig schaven, diepe V type en hebben een laag vrijboord achterdek om reddingsoperaties te vergemakkelijken, zijn zelflozend, voldoende dekruimte te transporteren 2 brancards, zijn zelfrichtend, hebben een robuuste schuim spatbord en worden geleverd met de diesel binnenboord motoren met water straalaandrijving eenheden. De singe-lift haak systeem van Henriksen kunnen onze FDC’s worden gelanceerd vanaf een moederschip, zelfs in zware zee.

Fast Dochter Craft 2De Fast Dochter Ambachten zijn ontworpen en getest in overeenstemming met de nieuwste Bureau Veritas, SOLAS en UKOOA eisen.

Voor de (standaard) voortstuwing wordt gekozen voor een combinatie van Steyr-motoren metZF versnellingsbak, rijden Ultrajet waterjets. Een bewezen combinatie op de Fast Rescue Craft © 903.

Klasse notatie: Ik  Hull (• Mach) Lichte Schip / Offshore Rescue Dochter Craft, Sea Area 3 (3,25 m significante golfhoogte)

Toepasselijke regelgeving

Bouw: HSC Regels NR396 hoofdstuk 1,2 en 3 incl. roeren 
deelsector en vrijboord arrangement: NR566 schepen van minder dan 500 GT hoofdstuk 1 en MCA ER & RV richtlijnen sectie 5.4.2 LL vrijstelling 
Veiligheidsuitrusting: De MCA ER & RV richtlijnen paragraaf 5.4 
Navigatieverlichting: COLREGS voorschriften 23

Fast Dochter Craft  3

Voordelen

archief berichten