0416 - 79 52 64

˃ Is het mogelijk om de trailer van de boot mee te verzekeren?

 

De trailer kan op uw bootverzekering mee verzekerd worden. Het acceptatie beleid hiervan is bij diversen maatschappij verschillend. Een aantal maatschappij verzekert zelf een trailer gratis mee, tot een gemaximeerd bedrag. Een aantal berekent een acceptabele premie hiervoor.

Bij een offerte aanvragen stellen wij daarom ook de vraag “dagwaarde trailer”.

Let er wel op de uw trailer bij de aanvraag van de verzekering wel opgeeft, al is deze bij een aantal maatschappijen gratis verzekerd.

Hebt u al een bootverzekering, adviseren wij u aan ons de trailer gegevens te verstrekken. U ontvangt dan van ons een bericht of deze gratis is mee verzekerd en als de verzekeringsmaatschappij een premie vraag maken wij deze premie aan u kenbaar.

Als u een schade claimt van de trailer is de bij de meeste verzekeringsmaatschappij niet van invloed op de no-claim. Raadpleeg hierover altijd de van toepassing zijnde verzekeringsvoorwaarden.

˃ Wat is het vaargebied?

 

Omdat wij samenwerken met meerdere verzekeraars behoren meerdere vaargebieden tot de mogelijkheden. Bij uw offerte aanvraag vragen wij u welk vaargebied u wenst. Bij het uitbrengen van onze offerte houden wij hiermee rekening.

De vaargebieden welke o.a. mogelijk zijn o.a.

˃ Nederlandse binnenwateren

˃ Nederlandse binnenwateren en op de Noordzee tot 20 mijl buiten de Nederlandse kust.

˃ Alle binnenwateren van de tot Europa behorende landen, aangevuld met 20 mijl zeedekking buiten de kust van die landen

˃ Zeedekking in overeenstemming met ‘groot vierkant’, maar ook de binnenwateren in dit gebied behoren tot het vaargebied;

–          een gebied begrensd door 60°  NB, 45° NB, 12° WL en 20° OL of;

–          een gebied begrensd door 73°  NB, 24° NB, 30° WL en 35° OL of;

–          een gebied begrensd door 63°  NB, 45° NB, 15° WL en 25° OL of;

–          een gebied begrensd door 63°  NB, 35° NB, 15° WL en 30° OL

˃ De Middellandse zee.

˃ Caribischgebied

˃ Werelddekking

 

Heeft bijzondere wensen met betrekking tot het vaargebied. Eigenlijk is in overleg met ons zo’n beetje alles mogelijk… Maatwerk dus, voor iedere bootverzekering!

˃ Welke eigen risico kan ik het beste nemen?

 

Welke eigen risico in uw situatie het beste is, kan men niet zomaar adviseren. Hierbij zijn uw persoonlijke omstandigheden ook van belang, maar ook andere factoren spelen een rol voor bepaling van het eigen risico zoals het gebruik van de boot en de hoogte van de verzekerde som.

Een eventueel eigen risico is niet van toepassing bij schade aan derden.

In de offerte welke verstrekken offreren wij altijd meerdere eigen risico bedragen (indien mogelijk).

˃ Ik vaar in de winter niet met mijn boot. Kan ik de boot ook voor alleen het vaarseizoen verzekeren?

 

Nee dat kan niet. U sluit een bootvaartuigverzekering af voor een heel jaar. Bij het bepalen van de premie is er al rekening gehouden met een hoger risico tijdens het vaarseizoen. En een lager risico buiten het vaarseizoen. Bovendien is de boot ook verzekerd in de winterstalling.

˃ Zijn er eisen met betrekking tot het diefstal risico?

 

Een buitenboord motor moet voorzien zijn van een goedgekeurd slot. Maar ook een trailer moet voorzien zijn van een goedgekeurd disselslot of wielklem. Overigens zijn er ook aanbieders die  beide beveiligen op een trailer eisen.

˃ Wordt de eerder korting i.v.mn. schadevrije jaren overgenomen?

 

Als u eerder elders verzekerd bent geweest, en u kunt dit aantonen, dan worden de schadevrije jaren overgenomen. 

Het kortingspercentage, wat hieraan gekoppeld is, kan per maatschappij verschillend zijn.

˃ Is het mogelijk om de premie in termijn te betalen?

 

Als u een automatische incasso verstrekt kan de premie in termijnen van 6 resp 3 of i maand betaald worden. De maatschappijen berekenen hiervoor echter wel een  toeslag. Dit is per maatschappij verschillend.

> Ik heb een boot gekocht, ben ik verplicht deze te verzekeren?

 

Volgens de wet is het niet verplicht een boot te verzekeren. Echter is het wel verstandig een boot voor minimaal wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. De schade die u veroorzaakt aan iemand anders of aan zijn spullen is dan verzekerd.

Ook denkt men wel eens dat een  aansprakelijkheidsverzekering particulier een boot verzekerd.Deze verzekerd boten zoals roeiboten kano’s en kleine boten  met een motorvermogen tot 4 pk of tot max. 16m2 zeil.

Tegenwoordig eisen ook vele havenexploitant dat u uw boot verzekerd, en dient u dit ook aan hen aan te tonen als u daar een ligplaats wenst/heeft. Maar ook wedstrijd organisaties en stallingsbedrijven stellen het als voorwaarden.

Wij hebben hiervoor speciale certificaten(“Blauwekaart”) vervaardigd welke aangeeft dat een boot voor het risico wettelijke aansprakelijkheid verzekerd is.

˃ Hoe kan ik een verzekering afsluiten?

 

U kunt dit online aanvragen, echter willen wij u wel adviseren om eerst een offerte aan te vragen.

˃ Kan ik het risico van waterskiën mee verzekeren?

 

Schade door de waterskiër is verzekerd, raad pleeg echter altijd de polis, of informeer bij ons in uw specifieke situatie.  De schade welke de waterskiër zelf op loopt is standaard niet verzekerd, wel kunt u een aanvullende verzekering hiervoor afsluiten.

Voordelen

archief berichten