0416 - 79 52 64

Europeesche: Schadevergoeding – uitbreiding

bootverzekering_image2_90In geval van totaal verlies van de boot wordt de uitkering berekend op basis van de dagwaarde.

Voor nieuwe werfgebouwde boten die voor het eerst ter verzekering worden aangeboden, geldt gedurende de eerste 12 maanden de nieuwwaarde als basis voor de uitkering. Voor een buitenboordmotor tot en met 25 pk (18,4 kW), die niet ouder is dan 36 maanden en waarvan verzekerde de eerste eigenaar is, geldt de nieuwwaarde als basis voor de uitkering. Echter bij diefstal alleen als de buitenboordmotor beveiligd was met een goedgekeurd buitenboordmotorslot of als sprake is van braak aan een met slot afgesloten ruimte.

 

Nieuwwaardedekking 3 jaar

Voor nieuwe werfgebouwde boten die voor het eerst ter verzekering worden aangeboden, geldt gedurende de eerste 12 maanden de nieuwwaarde als basis voor de uitkering. Tegen een premietoeslag van 5% is het mogelijk dit uit te breiden tot 36 maanden. In dat geval wordt er tot maximaal 110% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Deze uitbreiding is uitsluitend mogelijk als de aanvrager ook de eerste eigenaar is. Wanneer uit de polis blijkt dat de boot op basis van nieuwwaarde, vaste taxatie of vaste waarde is verzekerd zal bij reparatie en vervanging van (onder)delen uitsluitend een aftrek van een veronderstelde verbetering nieuw voor oud worden toegepast voor schade aan buiskappen, (dek)zeilen en tuigage.

 

Vaste taxatie

Werfgebouwde boten met een waarde van meer dan € 25.000,- kunnen op basis van vaste taxatie worden verzekerd. De waarde ligt vast voor een periode van 3 jaar, na overleg van een recent taxatierapport door verzekerde (kosten taxatierapport voor verzekerde). Wanneer uit de polis blijkt dat de boot op basis van nieuwwaarde, vaste taxatie of vaste waarde is verzekerd zal bij reparatie en vervanging van (onder)delen uitsluitend een aftrek van een veronderstelde verbetering nieuw voor oud worden toegepast voor schade aan buiskappen, (dek)zeilen en tuigage.

 

Vaste waarde

Werfgebouwde boten met een waarde van meer dan € 25.000,- kunnen op basis van vaste waarde worden verzekerd. De waarde ligt vast voor een periode van 3 jaar. Indien deze dekking wordt aangevraagd, dient de aanvraag voorgelegd te worden aan afdeling acceptatie. Wanneer er twijfel bestaat over de juistheid van de opgegeven dagwaarde, vraag dan een kopie van de aankoopnota op. Wanneer uit de polis blijkt dat de boot op basis van nieuwwaarde, vaste taxatie of vaste waarde is verzekerd zal bij reparatie en vervanging van (onder)delen uitsluitend een aftrek van een veronderstelde verbetering nieuw voor oud worden toegepast voor schade aan buiskappen, (dek)zeilen en tuigage.