0416 - 79 52 64

De winter schoon in het water

boot schoon in het waterJe kijkt naar buiten en ziet dat de winter zijn intocht spoedig zal doen. Een periode waarin het belangrijk is om je boot winterklaar te maken. Niet alleen het exterieur, maar ook zeker het interieur. Zo kun je in het voorjaar direct onbezorgd te water. Besluit je om dit jaar je boot niet uit het water te laten hijsen, maar in het water te laten liggen. Lees dan onze eerder geschreven artikelen over deze onderwerpen.

Praktische tips

In het artikel ‘Overwinteren in het water’ lees je o.a. over:
– Schade door ijsgang
– De motor

Tip van een lezer

Dhr. Peter Nouwen heeft in een reactie een zeer praktische tip gegeven m.b.t. de motor. Hij zegt het volgende:‘Wanneer u de motor start en er antivries door laat stromen, zal de koude motor met een gesloten thermostaat het koelwater er via de bypass uitgooien. Laat daarom altijd eerst warm draaien totdat het koelwater er op zijn minst handwarm uit komt. Alternatief is om de thermostaat te verwijderen. Dat laatste is sowieso handig omdat jaarlijks controleren daarvan geen overbodige luxe is (zeker op zout water). En als je toch je motor winterklaar hebt gemaakt, neem dan gelijk de moeite om je impeller te controleren. Ik haal hem er zelfs standaard uit, zodat hij dan niet de hele winter in 1 stand onder spanning staat.’ Wij zijn het hier mee eens en raden je aan dit advies ten harte te nemen.

In het artikel ‘Schoonmaken van het interieur’ wordt extra nadruk gelegd op goede ventilatie ter voorkoming van schimmelvorming.

Kortom een aantal relevante en actuele tips om ook volgend seizoen op het water van je boot te kunnen genieten.

Heb je zelf nog andere tips?

Alle tips zijn welkom. Laat ze achter als reactie en doe andere watersporters er een plezier mee.

Voordelen

archief berichten