0416 - 79 52 64

Bootverzekering SON

U heeft een pleziervaartuig aangeschaft om er met veel plezier en zonder zorgen van te kunnen genieten. Lekker de dagelijkse beslommeringen van u af te kunnen laten glijden. Maar……. aangezien het op het water ook steeds drukker wordt, is een “aanvaring” snel gebeurd. Zonder een verzekering kan uw plezier dan snel omslaan in een grote nachtmerrie. In zo’n geval is een goede verzekering goud waard. 
Het verzekeren van pleziervaartuigen vereist kennis van en ervaring met de watersport. De gevaren van de vaart hebben een heel andere benadering nodig dan een verzekering voor uw auto of woning. Voor het verzekeren van uw dierbare boot of jacht is het dan ook verstandig te kiezen voor een deskundige verzekeraar op het gebied van de watersportverzekeringen. SON scheepsverzekeringen is een specialist in het verzekeren van pleziervaartuigen.

SON scheepsverzekeringen is reeds vele jaren een begrip onder de watersporters op het gebied van verzekeringen voor pleziervaartuigen. Als geen ander kennen wij de gevaren van de vaart. Onze kennis en de vele jaren aan ervaring hebben wij dan ook verwerkt in onze verzekeringsvoorwaarden en gebruiken wij bij onze schadeafhandeling, daar kunt u uw voordeel mee doen.

Bij het verzekeren van uw dierbare bezit willen wij u graag terzijde staan. Of het nu gaat om een roeiboot, een fraai gelijnde sloep, een scherp zeiljacht of een motorkruiser; voor elk type vaartuig hebben wij een oplossing. Ook voor verhuurschepen, schepen in aanbouw en woonschepen hebben wij een pasklare oplossing.

Wij kunnen u onze verzekeringen tegen een scherpe premie aanbieden. U kunt u zelf nu overtuigen door online een premieberekening uit te voeren op deze site.

Per vaartuig heeft u meerder keuze mogelijkheden: diverse dekkingen, verschillende eigen risico’s en vaargebieden geven een andere premie. Kortom: u kunt een verzekering gebaseerd op uw behoefte samenstellen en zelf de premie berekenen.

Als er geen mogelijkheid is om de premie te berekenen, kunt u ons altijd benaderen door een offerteaanvraag in te zenden of ons te bellen. Zie offerte aanvraag of contact.

 

In tegenstelling tot veel andere maatschappijen doen wij als scheepsverzekeraar bootverzekeringen “er niet even bij”. Integendeel: bij SON scheepsverzekeringen is het verzekeren van pleziervaartuigen een specialisme. Hierdoor profiteert u van een uitgebreide dekking zonder onnodige franje tegen een scherpe vaste premie die niet afhankelijk is van schadecijfers. En mocht u ooit schade krijgen, dan kunt u rekenen op een snelle en flexibele schadeafhandeling. Zo kunt u zorgeloos genieten op het water. Uw hobby moet tenslotte ook hobby blijven, nietwaar? 

 
Welke voordelen biedt onze Bootverzekering u nog meer?

 • hoge korting bij vrijwillig eigen risico
 • no-claimkorting tot 30%
 • gunstige no-claimregeling met bonusbescherming
 • gratis Vaartuigenhulpverzekering
 • keuze uit verschillende ruime vaargebieden

Wat is er allemaal verzekerd met de Bootverzekering?

SCHADE AAN EIGEN VAARTUIG
Uw vaartuig met motor, inboedel, navigatieapparatuur en overige toebehoren is verzekerd tegen de gevaren van de vaart, zoals aanvaring en gronding. Uw vaartuig is bovendien verzekerd tegen van buiten komende onheilen zoals storm, blikseminslag, vandalisme, brand, ontploffing en diefstal. Ook de gevolgen van eigen gebrek zijn verzekerd. Deze complete dekking geldt ook tijdens de winterberging, transport over de weg, droogzetting of tewaterlating en reparatie.

AANSPRAKELIJKHEID
Voor schade toegebracht aan derden kent de Bootverzekering een zeer ruime
WA-dekking tot € 2.500.000,- per schadegebeurtenis. Deze dekking kunt u aanspreken in geval van zaakschade, letselschade en milieuverontreiniging.

KOSTEN
Door een gedekte schadegebeurtenis kunnen (moeten!) kosten gemaakt worden. Met de Bootverzekering bent u verzekerd voor lichtings- en opruimingskosten, hulplonen, reddings- en bergingskosten.

Vaartuigenhulpverzekering

De Vaartuigenhulpverzekering is een uitbreiding op de Bootverzekering en biedt u dekking voor de kosten van:

 • Repatriëring van het vaartuig na schade
 • Vervangende schipper/bestuurder in geval van ziekte of ongeval
 • Toezending van onderdelen

De Vaartuigenhulpverzekering is helemaal gratis bij uw Bootverzekering!

U kunt de Vaartuigenverzekering tegen een geringe premie uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering. Met de Eigen Jurist Polis voor Pleziervaartuigen beschikt u over uw eigen jurist die u bij een juridisch conflict met raad en daad ter zijde staat. 

Bereken nu uw premie

 

Voor meer informatie over verzekeringen kunt u de website Wijzer in geldzaken bezoeken, een initiatief van meer dan 40 organisaties om de financiële bewustwording van de Nederlandse consument te verhogen.

Downloads
– Voorwaarden Bootverzekering P010112
– Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

 

Sloepenverzekering

 
 

Speciaal voor eigenaren van open motorsloepen en motorvletten hebben wij de Sloepenverzekering ontwikkeld. De Sloepenverzekering is gebaseerd op onze in praktijk bewezen Bootverzekering. Dit betekent dat u ook met de Sloepenverzekering verzekerd bent van een complete dekking. (Geen verplichting tot vaartuig volgsysteem!!!) Daarnaast kent de Sloepenverzekering extra voordelen zoals:

 • premievoordeel tot maar liefst 45%
 • meteen 30% no-claimkorting bij aanvang van de verzekering, ongeacht elders opgebouwde schadevrije jaren
 • gunstige no-claimregeling met no-claimbescherming na 1 jaar schadevrij varen
 • inboedel gratis meeverzekerd
 • royaal vaargebied: alle binnenwateren van Nederland, inclusief het IJsselmeer en de Waddenzee

De Sloepenverzekering kan tegen een geringe premie worden uitgebreid met een rechtsbijstandverzekering. Met de Eigen Jurist Polis voor Pleziervaartuigen beschikt u over uw eigen jurist die u bij een juridisch conflict met raad en daad ter zijde staat. 

                                  Bereken hier uw premie!

 

Downloads
– Aanvraagformulier Sloepenverzekering
– Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

Voordelen

archief berichten