0416 - 79 52 64

Bootverzekering Europeesche Verzekeringen

europeesche

 

De keuze van Europeesche Verzekeringen is daar zij dé specialist in verzekeringen op het gebied van Reis en Recreatie. Onder recreatie verzekering behoort ook de bootverzekering. Hiervoor heeft men een team van specialisten welke thuis zijn in de markt van de pleziervaartuigen.

Welke boot u ook wilt verzekeren, u zoekt natuurlijk de beste bootverzekering. Met onze bootverzekering kunt u 24/7 rekenen op hulp. De bootverzekering van de Europeesche geldt het hele jaar en voor vrijwel alle typen boten. Zeilboot, speedboot, kajuitjacht, sloep, maar ook kleine boten. En u kunt altijd een verzekering op maat samenstellen.  U kunt u keuze maken uit uitsluitend de basis dekking “Wettelijke aansprakelijkheid” of aanvullende dekking als brand en/of diefstal. Maat ook voor een uitgebreider Casco dekking of de zeer uitgebreide Casco+ verzekering. Maar er is meer voor maatwerk, zie hiervoor “aanvullende verzekeringen”.

Het is mogelijk om via deze site een bootverzekering van Europeesche Verzekeringen af te sluiten. Indien u via de link ”Berekenen bootpremie” naar de online bootverzekering module gaat.

De Europeesche is gespecialiseerd in het verzekeren van activiteiten die u in uw vrije tijd onderneemt. Bijvoorbeeld reizen, motorrijden, watersporten, golfen en kamperen met uw camper of caravan. Zij bieden vernieuwende verzekeringen en willen altijd tegemoet komen aan uw wensen. Het uitgangspunt is een goede kwaliteit, zodat u kunt genieten van een zorgeloze vrije tijd.

 

Logo_Europeesche_VerzekeringenEuropeesche Verzekeringen werd op 25 mei 1920 opgericht, in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen, onder de naam NV Europeesche Goederen en Reisbagage Verzekering Maatschappij. De maatschappij hoorde bij de Europäische Güter und Reisegepäckversicherungs-AG, in 1907 opgericht door de Hongaarse houthandelaar Max von Engel. Tot de Tweede Wereldoorlog had deze maatschappij 22 Europese zustermaatschappijen die samenwerkten met de spoorwegmaatschappijen.

In Nederland konden reizigers verzekeringszegels en later polissen van de Europeesche aan het stationsloket kopen. Vanaf de jaren dertig werden ook fietsverzekeringen, ongevallenverzekeringen voor vliegtuigpassagiers en ziektekostenverzekeringen verkocht. De Nederlandsche maatschappij had ook een agentschap in Nederlands-Indië.

Direct na de oorlog wilde de Nederlandse regering de Europeesche verbeurd verklaren. Directeur Botman en commissaris Knecht wisten dit te voorkomen en kochten 8 procent van de aandelen. De Nederlandse Spoorwegen kocht 40 procent. Het resterende aandeel van 52 procent bleef eigendom van de Zwitserse Union Rückversicherungs-Gesellschaft, dat tijdens de oorlog de eigendom van alle 22 maatschappijen had overgenomen. De NS verkocht zijn aandelen 1987 aan Stad Rotterdam. In 1998 deed ook Union de laatste aandelen over aan Stad Rotterdam .

 

logo ASR VerzekeringenOnderdeel van ASR Nederland

Omdat Stad Rotterdam in 1998 al hoorde tot de verzekeringsgroep ASR Nederland, hoort Europeesche Verzekeringen sinds dat jaar eveneens bij ASR. Sinds 3 oktober 2008 is ASR Nederland genationaliseerd en volledig eigendom van de Staat der Nederlanden. Het ligt in de bedoeling om ASR Nederland weer te verkopen.