0416 - 79 52 64

Bootverzekering Allianz

 

 

 

 

 

 

Ontspannen varen met uw boot

 

Nederland is een waterland. Veel Nederlanders hebben dan ook een eigen motorsloep, zeilboot of kajuitjacht. Varen is ontspannen, maar af en toe is het ook opletten. De kans op schade is aanwezig, op drukke punten (bij een sluis of haven), maar ook op het open water. Een goede pleziervaartuigverzekering is dan ook onmisbaar, juist als u zorgeloos het water op wilt.

Met de Allianz Pleziervaartuigverzekering bent u verzekerd tegen:

  • de kosten van schade die u met uw vaartuig, sloep of trailer aan anderen toebrengt
  • de lichtings- en opruimingskosten van uw vaartuigU kunt de dekking uitbreiden met casco-dekking. Dat betekent dat schade verzekerd is aan uw vaartuig als de schade wordt veroorzaakt door een oorzaak van buitenaf of door een onlogisch defect in het vaartuig zelf. De inboedel is dan meeverzekerd en ongevallen die opvarenden overkomen

 

Kiezen

U kunt uw pleziervaartuig verzekeren voor de kosten van schade aan anderen waarvoor u met uw vaartuig aansprakelijk bent. U kunt ook kiezen voor de uitgebreidere casco-dekking. Hierbij is de inboedel gratis meeverzekerd tot maximaal 20% van het verzekerde bedrag van het vaartuig. U kunt dat bedrag ook verhogen, maar dan wordt de premie ook hoger. Bij deze dekking zijn ook alle opvarenden aan boord en tijdens het aan en van boord stappen verzekerd. Per schadegeval geldt een maximum uitkering van 20.000 euro.

 

Extra

Met de Allianz Pleziervaartuigverzekering kunt u een flinke no-claimkorting opbouwen. Uw korting kan oplopen tot 40%. U heeft ook de keuze uit verschillende vaargebieden. Standaard bent u verzekerd op de binnenwateren van Nederland, België Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Maximaal een half jaar bent u ook in de rest van Europa verzekerd. Als u ook de Noordzee, de Oostzee, het Kanaal of nog verder de zeeën wilt bevaren, dan kunt u de dekking uitbreiden.

 

Voordelen

archief berichten