0416 - 79 52 64

Boot verkopen: verhogen verkoopkans (4)

verkoopboot heusden-yachts-winkel

Onze vorige berichten over “Boot verkopen” :

verhogen verkoopkans (1) : hoe zich van concurrenten moeten onderscheiden zoals oa de presentatie en onderhoud interiuer

verhogen verkoopkans (2) : tips over onderhoud en de benodigde papieren

verhogen verkoopkans (3) :  artikel tips over adverteren

In dit laatste artikel informeren wij u wanneer u de verkoop uit handen geeft.

Verkoop uit handen geven

Indien u tijdens de verkoopperiode de zorg voor uw jacht zoveel mogelijk uit handen wilt geven is verkoop via aan makelaar een prima oplossing. U levert uw jacht aan of zij halen het voor u op en u zorgt dat alleen het toebehoren dat bij het jacht zal worden meegeleverd nog aan boord is. Zij doen de rest als u dat wilt !

Bij aankomst vindt vaak een uitgebreide inspectie van uw jacht plaats. Zij maken een aanbeveling voor (kleine) reparaties en verbeteringen, indien nodig,  die de verkoop zullen bevorderen. Vervolgens wordt uw jacht gepresenteerd in een verkoophaven of  in een de permanente bootshow.

Verkoop vanuit uw thuishaven

Een prima oplossing voor eigenaren die tijdens de verkoopperiode willen blijven doorvaren of hun jacht niet naar een verkoophaven willen brengen omdat ze er het liefst zelf voor blijven zorgen, is verkoop vanuit uw thuishaven

De Makelaars komen met serieus geïnteresseerden naar u toe en zijn aanwezig bij bezichtigingen, er komen dan nooit vreemden zonder begeleiding bij u aan boord. Of u als eigenaar ook zelf bij bezichtigingen aanwezig wilt zijn is geheel uw keuze. Wel wordt het veelal als plezierig ervaren als verkoper en koper elkaar op een zeker moment aan boord kunnen ontmoeten, want wie weet er nu meer (en enthousiaster) over zijn jacht te vertellen dan de eigenaar zelf?

Begeleiding

Uiteraard begeleiden makelaars ook bij beide formules het gehele proces van aankoopkeuringen, liften voor inspectie, proefvaarten enzovoorts. Na de verkoop assisteren zij de koper vaak nog bij het laten uitvoeren van modificaties aan het jacht, het vinden van een ligplaats, regelen van registratie, verzekeringen en vaaropleiding.

Watersportspecialisten: Nautisch Centrum Heusden

scheepswerf-1-Heusden-bOnder het motto ‘Ieder zijn vak, maar we doen het wel samen!’ is hier een unieke samenwerking ontstaan van individuele bedrijven die gezamenlijk vrijwel alle denkbare werkzaamheden aan uw schip kunnen uitvoeren. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: De liefde voor watersport en boten en de trots op hun vakgebied!

Hier is  de juiste infrastuctuur in de vorm van goede verharde terreinen, geisoleerde botenloodsen en kantoren aanwezig. Met de zeer moderne kranen, botenwagens, steigers,bokken en overig materieel kan zorgvuldig en efficiënt worden gewerkt. Uw kostbare bezit is hier in vakkundige en betrouwbare handen!

Henskens Yachtverzekeringen en Nautisch Centrum Heusden

Ons kantoor is gevestigd op het Nautisch Centrum Heusden, het centrum bied daar alle mogelijkheid voor uw verkoop

Door de samenwerking met de overige watersportbedrijven op het Nautisch Centrum Heusden en Jachthaven De Wiel kunt u in Heusden terecht voor al uw wensen en eisen op watersportgebied.

Naast Henskens Yachtverzekeringen zijn op het Nautisch Centrum Heusden aanwezig aanwezig:

Heusden Yachts

Gecertificeerde Jachtmakelaars, lid van de NBMS, de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen. Verkoopt vanuit het Nautisch Centrum Heusden, Jachthaven De Wiel en vanuit uw thuishaven elders,  onder het motto “Maatwerk in Jachtmakelaardij”

MoNo Marine BV

is een technische dienstverlener op het gebied van verbrandingsmotoren, generatorsets, aandrijvingen en technische systemen. Wij leveren u technische totaal-oplossingen: advies, ontwerp, klantspecifiek maken, realisatie en het ondersteunen van producten en systemen voor commerciële organisaties, overheid en particulieren.

Ship Install

Al meer dan 10 jaar ge-specialiseerd in installatiewerk in de luxe jachtbouw en beroepsvaartuigen. Ook zijn zij gespecialiseerd in het verkopen, moteren en repareren van diverse accesoires in de werkplaats en op locatie. Tevens zijn zij dealer/distributeur van een groot aantal merken en hebben daarvoor gespecialiseerd personeel.

B-Y-S

Bergsma Yacht Services, is gespecialiseerd in reparatie, refit, deskundig onderzoek en onderhoud van uw jacht. Zij repareren gelcoat- en polyester schades, doen Modificaties aan het jacht, doen een gelcoat refit (het als nieuw maken van het jacht) door middel van diverse technieken, leveren deskundig onderzoek en advies bij aanschaf van een nieuw of gebruikt polyesterjacht en voeren periodiek onderhoud uit.

Princess Yachts Benelux BV

Gespecialiseerd in luxe polyester motorjachten van Engels fabrikaat en heeft een brede range van luxe en stijlvolle jachten met maar liefst 18 modellen. Van modellen met een enorme veelzijdigheid tot modellen met een diepe V-romp, welke daardoor beschikt over geweldige vaareigenschappen.

Storm Yachts

De specialist in jachten met een krachtig uiterlijk, superieur comfort, hoog-waardige techniek en veel ruimte. De jachten profileren zich als een echte revolutie op de markt, waarin ‘quality of live’ centraal staat. Dit bewijzen de modellen storm 68, 78 en 95.

Pilot Connection

is een specialist in de verkoop van PILOT-jachten. Ook begeleiden zij de bouw van het jacht en dragen zorg voor een probleemloze aflevering. Daarbij wordt de toekomstige eigenaar zeer nauw betrokken. Innovatie staat ook hoog in het vaandel, zo bouwen zij met onderhoudsarm aluminium. Een aantal legendarische modellen zijn ook weer op de markt

heusden-vestingAndere watersport specialisten in Heusden

Verder in Heusden gevestigd, maar niet op het Nautisch Centrum Heusden, en welke ook voor u van belang kunnen zijn bij uw onderhoud, verkoop en/of aankoop zijn:

Legerstee Watersport

Watersportbedrijf met uitgebreide watersportwinkel, tankstation met (diesel)pomp aan het water, en werf. Reparatie en onderhoud van jachten. Met name inbouw en service van elektronica, verwarmingsystemen en boegschroeven. Uniek droogdok. Verder ook ruime jachthaven voor boten van 12 tot 20 meter.

Metaalbewerking Heusden

Ons bedrijf bestaat sinds 2005 maar de ervaring reikt meer dan 30 jaar terug.

Zijn gevestigd op Industrieterrein Heesbeen nabij Heusden Vesting. Op locatie hebben zij, naast een grotere bedrijfshal, ook een 12 tons kraan geïnstalleerd.

Diamond jachtbouw

Heeft u een bestaand jacht dat u gaat renoveren, of juist een nieuwbouw project? Zij realiseren en begeleiden uw gehele project,  van casco tot oplevering van uw nieuwe of vernieuwde jacht.

Ook kunt u terecht voor de complete bouw van uw nieuw te bouwen schip als de verbouwing of renovatie van uw bestaande jacht.

Het teakdek is een specialiteit van hen zowel renovatie als nieuwe dekken worden door ons verzorgd

Maak uw jacht compleet met de hoogwaardige stofferingen van Vosco. In eigen atelier wordt alles volledig op maat gemaakt. Met Vosco bent u dan ook verzekerd van een scheepsstoffering die perfect aansluit op uw smaak en wensen. maar ook het adres voor : cabrioletkappen, cabriolettenten, kuiptenten, bimini’s , winterkleden, en  zeilreiniging & reparatie.

 

Voordelen

archief berichten