0416 - 79 52 64

App Bootprofiel

Diefstalrisico
Een boot is een makkelijk en populair doelwit voor dieven. Uit diefstalcijfers van het KLPD blijkt dat er jaarlijks ruim 1.200 boten en 2.100 buitenboordmotoren worden gestolen. En dat worden er ieder jaar meer! Uw boot kan sneller worden teruggevonden met de app ‘Bootprofiel’, die Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) heeft ontwikkeld.

Het zal u maar overkomen. En dan …?
Het is een prachtige dag en u hebt een heerlijk dagje varen gepland. Tot uw schrik blijkt bij aankomst dat uw boot of buitenboordmotor verdwenen is. Uw plannen vallen bijna letterlijk in het water. Om uw boot zo snel mogelijk te kunnen traceren, is het belangrijk dat u alle specifieke gegevens van uw boot bij de hand hebt. Zodat u zo snel mogelijk tot actie kunt overgaan. De app ‘Bootprofiel’ biedt die mogelijkheid.

Registratie App ‘Bootprofiel’
Het VbV heeft de app ‘Bootprofiel’ ontwikkeld waar u alle belangrijke gegevens van uw boot kunt registreren. U bepaalt zelf of u de registratie voor uw eigen administratie wilt bewaren of dat u deze verzendt naar een centrale database. De registratie vindt plaats in een beveiligde omgeving en de informatie wordt niet beschikbaar gesteld aan derden.

Hoe werkt het?
Als uw boot wordt gestolen, kunt u met één druk op de knop alle gegevens direct doorzetten naar de VbV-helpdesk, zodat deze worden toegevoegd aan de politieaangifte. De politie kan vervolgens direct met de opsporing beginnen, zodat de kans wordt vergroot dat de politie uw kostbare bezit terugvindt.

Meer informatie?
De app ‘Bootprofiel’ is nu gratis te downloaden via de App Store. Kijk voor meer informatie op www.bootprofiel.nl.

Voordelen

archief berichten